Tätä klassikkoa en ollut koskaan päässyt edes maistamaan, joten pitihän se vääryys korjata 

Tulee varmasti tehtyä toistekin, oli helppo ja nopea tehdä ja hyvää!

Tässä pääsin myös testaamaan tukussa myytävää kermankorviketta nimeltään Sure Whip.

Oli kyllä todella tervetullut kaurakermojen tilalle, maku oli huomattavasti parempi, samoin kun koostumus. Koska sitä myydään ainoastaan litran purkeissa ja avattuna säilyy vain viisi päivää, piti loppu hukata johonkin joten lopussa vähän kertomusta siitä mihin loppukerman testailin.

Ohjeen otin Hellapoliisin sivuilta.

Mansikkabrita

Pohja:
125 g maidotonta margariinia (sininen Keiju)
1 dl ruokokidesokeria
1 tl vaniljasokeria
2 keltuaista
1 dl soijamaitoa
1 dl vehnäjauhoja
½ dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta 

Päälle:
2 valkuaista
1 ½  dl tomusokeria
Ohjeeseen kuuluu mantelilastut päälle, mutta jätin ne pois koska en ole mantelin ystävä eikä niitä kaapissakaan ollut.

Täyte:
Sure Whip "kerma"vaahtoa, mansikoita ja sokeria maun mukaan. Itse en laittanut sokeria ollenkaan, Sure Whip on makeaa eikä omasta mielestäni enää kaipaa lisämakeutusta.

Vaahdota rasva ja sokerit kuohkeaksi. Erottele valkuaiset keltuaisista. 
Lisää vaahtoon keltuaiset vatkaten sekä keskenään sekoitetut kuivat aineet ja maito vuorotellen. 
Levitä taikina öljytylle leivinpaperille ohueksi levyksi uunipellille. Taikinamäärä tuntuu pieneltä, mutta riittää kyllä. 
Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää tomusokeri vähitellen, koko ajan vatkaten. 
Levitä marenkiseos pohjan päälle ilmavaksi isolla lusikalla.
Paista pohjaa 175 asteessa uunissa noin 20 minuuttia, kunnes marenki on saanut pintaansa herkullisen ruskean värin. Anna pohjan jäähtyä paperilla, tee sillä välin täyte. 
Leikkaa pohja kahteen tai neljään osaan ja täytä.
Siivilöi pinnalle tomusokeria.

Loppukermasta tuli tehtyä pikainen mansikkakakku pakkasesta löytyneestä pohjasta ja testasin myös tehdä siitä kinuskikastiketta.

Maidoton kinuski keitetään kai yleensä ruokakermaan, kaurasellaiseen. Ei ole tullut koskaan kokeiltua. En myöskään löytänyt mistään tietoa kestääkö Sure Whip kuumennusta, joten ei auttanut kun kokeilla.

2,5 dl Sure Whipiä

1 dl fariinisokeria

1.5 dl taloussokeria

Kastikkeenhan pitäisi saostua kun sitä hetken keittelee, mutta tämä ei saostunut ei sitten millään. Keittelin kauan ja kokeilin välillä tiputtaa tipan kylmään veteenkin, eikä tullut valmista. Ajattelin jo että selvä, ei onnistu tällä kermalla, mutta kokeilin kuitenkin siirtää kattilan kylmään vesihauteeseen ja hups, sehän otti ja sakeni samantien!

No, eihän siitä kastiketta tullut vaan siitä olis voinut tehdä karkkeja, mutta kinuskia kuitenkin. Olis vähän vähempi keittely riittänyt  

Koska mulla oli mansikkakakku tulossa samaan aikaan, kokeilin vielä saako kinuskin vaahdotettua kakun väliin, ja sekin onnistui. Kakku sai siis täytteekseen kinuskikermaa sekä tuoreita mansikoita. 

En kyllä voi kun kehua tuota tuotetta, loistava maidottomiin kakkuihin ja meillä tulee kyllä olemaan käytössä. Valitettavasti sitä ei tosiaan saa kuin tukusta, toivottavasti tulee joskus kaikkien saataville.