Hiljaista on ollut päivitysten suhteen.

On täällä leivottu, mutta suurimmaksi osaksi perusleivontaa eli marjapiirakoita, lettuja jne. Kuvia niistä ei ole tullut otettua joten tänne eivät päädy, mutta ehkäpä saan vielä kesän aikana jonkun marjapiirakankin kuvattua 

Aika on mennyt pihahommissa joita riittää vaikka muille jaettavaksi. Asutaan nykyisessä kodissa vasta toista kesää, ja viime kesä meni pienen vauvan kanssa joten tänä kesänä töitä riittää. Ja nyt kun ehtii pihaa kunnolla kierrellä ihan sieltä tontin perukoiltakin, löytyy aarteita.

Omalta pihalta tulee mukavasti satoa, villiä metsämansikkaa on tosi paljon, ja tänä kesänä laitoimme oman pienen mansikkapenkinkin. Kun vaan jaksaisi tuota metsämansikkaa kiertää keräämässä päivittäin.

Myös villivadelmaa kasvaa aikamoisia määriä, mukavaa kun ei tarvitse lähteä kauempaa sitä etsimään 

Sitten asiaan. Olen sentään jotain saanut kuvattua leivontasarallakin.

Lemon curd muffinit 12 kpl

100 g pehmeää margariinia (sininen Keiju)

2 munaa

2 dl sokeria

3 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

2 tl vaniljasokeria

1 dl maitoa (Alpro Soya)

yhden sitruunan mehu ja raastettu kuori

Täyte: Lemon curdia, itse tehtynä jos haluaa maidottoman.

Päälle kermavaahtoa, minä sekoitin sekaan hippusen Lemon curdia ja keltaista pastaväriä.

 

Vatkaa margariini ja sokeri kuohkeaksi. Lisää munat, yksitellen vatkaten. Lisää joukkoon vaniljasokeri, sitruuna ja maito. 

Sekoita jauhot ja leivinjauhe, lisää varovasti vatkaten.

Laita taikinaa vuokiin n. 1cm, sitten noin teelusikallinen Lemon curdia, ja loput taikinaa (minulla Lemon curd valui paiston aikana pohjalle, joten seuraavalla kerralla laitan taikinaa pohjalle enemmän).

Paista 200 asteessa n. 12 minuuttia.

Ohjeen nappasin Marin Kyökistä.

 

Vietimme myös pikkuveljeni rippijuhlia joihin tein maidottoman suklaamoussekakun, siitä en kuvaa ottanut koska löytyy jo blogistani. Sain myös tehdä täytekakkuun koristeet, kakun muuten toteuttivat siskoni ja äitini. Äiti olisi kovin halunnut minun tekevän koko kakun, mutta -onneksi- kieltäydyin kunniasta. En ole tavallisia maidollisia kermakakkuja tehnyt aikoihin ja pelkäsin että menee ihan penkin alle, ja tuli kyllä aika hässäkkä että sain edes moussekakun ja koristeet tehtyä. Täytekakku siihen lisäksi, niin olisin vääntänyt sitä koko yön.

Veljellä ei ollut paljon toiveita koristelun suhteen, alkuun sanoi että ristiä ei saa missään nimessä olla mutta mielipide muuttui rippileirin jälkeen. 

Ristiin sivelin reilusti kultaista kimallusta, jota en kuviin saanut vangittua.

Jotain kukkia, toivoi veljeni, ja vähän meinasi vaikeaksi mennä kun on tullut tehtyä vaan tyttömäisiä koristeita 

Toivottavasti sain edes vähän poikamaisuutta mukaan, kesäkukilla mentiin eli ruiskaunokkia, päivänkakkaraa ja vähän vaaleaa sinistä ja keltaista mukaan.

Pikkuveikalle vielä miljoonasti onnea ripille pääsyn ja naimaluvan johdosta!!

Loppukevennys vielä.

Tässä on yksi syy siihen miksei aika tunnu enää mihinkään riittävän:

Uusi pieni perheenjäsen, osaako kukaan arvata rotua? Vinkkinä, ei ole ihan yleisimpiä rotuja.