Toisaalta tämä maidottomuus on hyvä asia, tulee kokeiltua ja kehiteltyä kaikkea uutta kun useimmiten ei voi ilman muutoksia toisten resepteillä tehdä.

Äitini toi raparperia ja piirakkaa on tehnyt mieli jo jonkin aikaa. Googlettelin ohjeita hyvän tovin, meillä on lapsuudessa aina tehty sellaista "kakkupohjaista" raparperipiirakkaa ja sellaista en halunnut, vaan jotain kosteampaa. Moni oli laittanut pohjan päälle valmista vaniljakastiketta (eli pussivaniljakastiketta) ja niitä en voi käyttää maitoproteiinin vuoksi. Keittelin siis vaniljakreemin pohjan päälle ja oli hyvää!

Olen pahoillani, kuva on surkea koska on otettu illalla, mutta kuva ei tee oikeutta maulle 

Vaniljainen raparperi-mansikkapiirakka (pellillinen)

225 g margariinia

2 dl sokeria

2 munaa

3 dl vehnäjauhoja

1,5 dl kaurahiutaleita

1,5 tl vaniljasokeria

Vatkaa margariini ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen hyvin sekoittaen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja sekoita muutamassa erässä taikinaan. Levitä taikina uunipellille leivinpaperin päälle. 

Levitä taikinan päälle kaksinkertaisella ohjeella tehty vaniljakreemi ja ripottele sen päälle maun mukaan pieneksi pilkottua raparperia ja mansikoita. Jos käytät pakastemansikoita, sulata ne ensin ja valuta ylimääräiset nesteet pois.

Paista 200 asteessa noin 40 minuuttia.