Tytön synttäritarjottaviin tein Kinuskikissan ihanaa Suklaamoussekakkua.

Tämä vie kielen mennessään varsinkin suklaan ystäviltä, ja on lisäksi maidoton.

Alkuperäinen ohje siis Kinuskikissalta, muokkasin vähän mieleisekseni.

Suklaamoussekakku

Pohja:

300g Digestivejä (saattaa sisältää pieniä määriä maitoa)

150g maidotonta margariiniä

0,5dl ruokokidesokeria

Täyte:

3 prk GoGreen vispiä

0,5dl ruokokidesokeria

350g Brunbergin tummaa suklaata (saattaa sisältää pieniä määriä maitoa)

Murenna keksit kaulimella paksun pakastepussin sisällä. Sekoita keksien joukkoon sulatettu margariini sekä ruokokidesokeri, nypi tasaiseksi. Levitä keksiseos 24cm irtopohjavuoan pohjalle ja taputtele tasaiseksi. Laita jääkaappiin odottamaan täytteen valmistumista.

Vatkaa GoGreen vispit jämäkäksi vaahdoksi (kauravispin pitää olla mahdollisimman kylmää vatkautuakseen kunnolla, joten sen ei kannata antaa odotella huoneenlämmössä). Sekoita joukkoon ruokosokeri. Sulata suklaa mikrossa miedolla lämmöllä välillä sekoitellen. Vatkaa vähän jäähtynyt suklaasula kermavaahdon joukkoon ja kaada täyte vuokaan.

Anna hyytyä jääkaapissa vähintään muutama tunti, mutta mieluiten seuraavaan päivään.

 

Tähän ei siis tarvita liivatteita ollenkaan, suklaa hyydyttää täytteen. Kinuskikissan ohjeessa tämä oli nimetty maidottomaksi, munattomaksi ja vegaaniksi mutta kahta viimeistä en uskalla luvata koska en jaksa tarkistaa sisältääkö Digestivet jotain luvatonta 

Vaihtamalla keksit alkuperäisen ohjeen mukaan Glutanon Digestiveiksi tästä saa varmuudella useammalle sopivan. Ja synttäreillä maistui ihan kaikille, kukaan ei taatusti huomannut tämän olevan erityisruokavalio leivonnainen.