Tämän tein jo muutama viikko sitten testatakseni josko tekisin tytön synttäreillekin. Synttäritarjoiluista jäi pois, ei onnistunut ihan niin kuin olisin toivonut.

Jostain syystä marenki "pissi alleen", eli nestettä oli pohjalla aika reilusti.

Makuun ei vaikuttanut mutta täytyy testata joskus uudestaan olisinko kuitenkin vatkannut marenkia liian vähän, vaikka testasinkin sen kääntämällä kulhon ympäri.

Ohje oli Hellapoliisin.

Sitruunamarenkitorttu 

(ohje kopioitu suoraan Hellapoliisin sivuilta)

 

Pohja:

2,5 dl vehnäjauhoja
1 rkl sokeria
100 g margariinia
1 keltuainen
2 rkl kylmää vettä

Sitruunakiisseli:

1,5 dl vettä
1,5 dl sokeria
3 rkl vehnäjauhoja
3 keltuaista
1 sitruunan mehu ja 2 tl sitruunan kuorta raastettuna

Marenki:

4 valkuaista
1 dl sokeria

Nypi jauhot, sokeri ja rasva sekaisin.

Lisää keltuainen. Lisää nopeasti kylmä vesi ja sekoita taikina tasaiseksi.

Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille, kypsennä pohjaa 200 asteessa 10 minuuttia.

Mittaa kiisseliä varten kaikki aineet kattilaan ja keitä, kunnes sakenee. Sekoita koko ajan. Kaada jäähtynyt kiisseli piirakkapohjan päälle.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi, lisää sokeri vähitellen koko ajan vatkaten. Pursota marenkivaahto kiisselin päälle, tai levitä lusikan avulla.

Paista 175 asteessa, kunnes marenki on saanut hieman väriä. Tässä vaiheessa kannattaa vahtia uuniluukulla, sillä marenki saa väriä todella nopeasti.