Nämäkin tyttären synttäreille, ja nämäkin mulle aivan uutta ja ihmeellistä 

Ensimmäinen kerta siis kun näitä tein, ja kiitän vielä kerran Mansikkamäen Ebeä todella hyvistä ohjeista

Alkuperäinen ohje löytyy Mansikkamäestä 

 

Fantasiapikkuleivät (ohje kopioitu suoraan Ebeltä, pienin omin muutoksin)

2 1/2 dl sokeria
1 3/4 dl voita tai margariinia, pehmennettynä
1 kananmuna
1/2 dl kuohukermaa
1 tl vanilliinisokeria
1 tl manteliaromia (jätin pois)
7 1/2 dl vehnäjauhoja (6 dl vehnäjauhoja ja yöksi taikina jääkaappiin)
1 1/2 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa (ohjeessa oli 1/2 tl, mutta laitoin vain ripauksen)

1. Vatkaa sokeri, voi, muna, kerma, vanilliinisokeri ja manteliaromi vaaleaksi ja kuohkeaksi vaahdoksi.
2. Lisää n.6 dl jauhoihin leivinjauhe ja suola. Lisää seos taikinaan. Lisää jauhoja, kunnes taikina on sopivaa. Sekoita taikina pehmeäksi taikinaksi.
3. Peitä kulho ja anna olla jääkaapissa 1-2 tuntia tai kunnes taikina on kovettunut (laitoin 6dl jauhoja ja annoin olla yön yli)
4. Kaaviloi taikina 1/2 cm paksuiseksi levyksi ja ota muotilla kuvioita. Ripottele päälle halutessasi hienoa sokeria (jätin pois). Paista pikkuleipiä 4-6 minuuttia 200 asteessa, kunnes niiden reunat ovat vaalean kullanruskeat. Anna jäähtyä ja koristele haluamallasi tavalla. Taikinasta tulee noin 65 pikkuleipää.

Oli tosi kivasti käyttäytyvä taikina ja hyvääkin!

Pikkuleipiä tein yhteensä 32 kpl ja 4 jäi jäljelle, lapsivieraisiin upposi  Eli kyllä Ebe, joku näitä syökin 

Harjoittelua vaatii nämäkin vielä ja paljon, mutta siihen nähden että olivat ensimmäiseni, olen ihan tyytyväinen.

Pikeerin koostumus jäi ensimmäisissä värjäyksissä liian jämäkäksi, mikä näkyy leppäkertuissa hyvin. 

Mutta hei, näiden koristelu oli ihan älyttömän hauskaa, joten jatkan harjoituksia varmasti!