Hellapoliisin ohjeella tehty, menihän tämä alas mutta ei herättänyt mitään suuria tunteita.

Bulgursalaatti
n. 30 annosta

9 dl bulguria
2 l vettä
2 tl suolaa
2 sitruunan mehu
600 g salaattijuustoa öljyliemessä
1 kurkku kuutioina
400 g kirsikkatomaatteja
1 dl aurinkokuivattuja tomaatteja silppuna
1 ruukku basilikaa
1 ruukku minttua
1 ruukku herneenversoja


Mittaa bulgur suureen kulhoon ja kaada joukkoon kiehuva vesi ja suola.
Peitä kannella ja anna nesteen imeytyä joukkoon.
Käsittele sillä aikaa salaatin ainekset.
Kun neste on imeytynyt, painele seos kauhalla tai lusikalla irtonaiseksi.
Purista joukkoon sitruunan mehu. Lisää salaattijuustokuutiot ja marinointilientä tarpeen mukaan. Näin et tarvitse salaatille erillistä kastiketta.
Lisää kuutioitu kurkku, puolitetut kirsikkatomaatit ja silputut aurinkokuivatut tomaatit.
Silppua lopuksi joukkoon basilika, minttu ja herneenversot.

Laita salaatti tarjolle laakealle vadille ja koristele yrtein.

Salaatin voi valmistaa jo edellisenä päivänä, mutta silloin aurinkokuivatut tomaatit kannattaa lisätä vasta tarjoilupäivänä.