Vähän etuajassa tuli pääsiäiskakku tehtyä

Tämä on maidoton, ohje Face tomorrow today-blogista.

Pohjan tein Digestive-kekseistä ja sokeria laitoin vaan sen 2,5 dl ja vaniljasokeriakin vähensin, mutta silti tästä tuli omaan makuuni ihan liian makeaa.

Seuraavalla kerralla myös puolitan koko ohjeen, tästä määrästä saa reilusti kaksi normaalikokoista kakkua. Kiilteen teinkin suosiolla puolikkaana.

Maidotonta (soija) tuorejuustoa löytyy ainakin isommista marketeista Tofutti merkkisenä. LU Digestivet on maidottomia, varauksella "saattaa sisältää maitoa" joka käsittääkseni tarkoittaa että samassa tehtaassa/tuotantolinjalla käsitellään myös maitoa. Meillä tällaiset tuotteet sopivat, mutta pahasti allergiselle saattavat nekin aiheuttaa oireita jos maitoa on eksynyt yhtään joukkoon.

Koristeluna Brunbergin tummasta suklaasta (saattaa sisältää maitoa) spritsatut pajun oksat joihin laitoin sokerihelmet pajunkissoiksi, samaa tavaraa "pesä" ja munat kaupasta ostettuja. Munat ei ole maidottomia.