Tein miehen mieliksi välillä suolaista, ja tämä katosikin aika nopeasti parempiin suihin.

Ohje on Valion sivuilta, muokkasin maidottomaksi.

Oliivi-tomaattifocaccia

Pohja

200 g Alpro Soya maustamaton yofu

1 dl vettä 

25 g hiivaa

0,5 tl suolaa

4,5 dl vehnäjauhoja

Päälle

75 g maidotonta margariinia (Keiju)

1 rkl oreganoa

1,5 dl vihreitä oliiveja

1 dl aurinkokuivattuja oliiveja

3-5 valkosipulin kynttä

 
Liuota hiiva kädenlämpöiseen jogurtti-vesiseokseen. Lisää suola ja vehnäjauhot. Alusta taikina. Taputtele taikina jauhotetulla kädellä leivinpaperin päälle uunipannulle n. 35 x 25 cm suorakaiteeksi. Kohota liinan alla.
Sulata margariini, lisää oregano. Voitele focaccian pinta seoksella pullasutia käyttäen. Painele pintaan oliiveja, viipaloituja aurinkokuivattuja tomaatteja ja viipaloituja valkosipulin kynsiä.
Paista uunin keskiosassa 225 asteessa n. 15 min. Ripottele pinnalle halutessasi gourmetsuolahiutaleita.