Osallistuin tällä Leivontafoorumin kesäkuun haasteeseen, jossa aiheena oli makea kääretorttu.

Olipa mukava aihe, kääretorttua en ole tehnyt vuosiin ja silloinkin meni niin penkin alle ettei olisi ihan heti tullut mieleen kokeilla uudelleen ;)

Sain myös hyvän syyn harjoitella uusia juttuja, keitin vaniljakreemin itse Leivontafoorumin ohjeen mukaan ja oli kyllä todella helppoa ja hyvää! Harjoittelin myös marsipaanin kaulimista ja tällä kertaa onnistui ihan loistavasti, kiitos ohjeiden joita sain tytön synttärikakku-postauksen yhteydessä! 

Pohja
4 munaa
1,5 dl sokeria
1,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

Vaahdota huoneenlämpöiset munat (jos säilytät jääkaapissa, lämmitä lämpimässä vedessä) ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet varovasti siivilän läpi.
Paista uunin keskitasolla 225 asteen lämmössä noin 8-10 minuuttia.
Kumoa valmis levy sokeroidun leivinpaperin päälle ja anna jäähtyä.

Vaniljakreemi Leivontafoorumin tutoriaalin mukaan
128 g Alpro Soya Natural maitoa
40 g sokeria 
20 g keltuaista
12 g vehnäjauhoja
vaniljatanko

Ota vaniljatangosta parin sentin pätkä ja kaavi siemenet sisältä. Laita maito ja siemenet kattilaan ja ala kuumentaa. Lisää sokeri ja keltuainen jonka rakenne on rikottu, sekä vehnäjauhot siivilän läpi.
Sekoittele koko ajan ettei pala pohjaan.
Kun kuplahtaa, ota pois liedeltä ja laita jäähtymään.
Jos haluaa oikaista, voi kreemin tehdä valmiista jauheesta mutta tämä on oikeasti helppo ja nopea tehdä, ja ennenkaikkea hyvää! Jos haluaa torttuun kunnolla erottuvan vaniljan maun, kannattaa kreemi tehdä kaksinkertaisena, tästä tulee ihana vaniljanhäivähdys.

Täyte
2 prk GoGreen vispiä
0,5 - 1 l tuoreita, kotimaisia mansikoita
vaniljakreemi

Vatkaa GoGreen vispit napakaksi vaahdoksi. Ota vajaa puolet vaahdosta erilleen tortun päälle laitettavaksi.
Sekoita loppuihin vaniljakreemi sekä pilkotut mansikat -mansikoita voi laittaa maun mukaan, mutta niitä kannattaa ostaa ainakin sen litran verran kun loput menee suoraan suuhun :wink: 

Levitä täyte jäähtyneen kääretorttulevyn päälle ja rullaa levy leivinpaperia apuna käyttäen. Nosta jääkaappiin tekeytymään hetkeksi.

Kauli päälle marsipaani tai vaniljan/vaahtokarkin makuinen kuorrute.
Levitä tortun päälle ohut kerros kermaa tarttumapinnaksi ja kuorruta valitsemallasi kuorrutteella.
Koristele, ja nauti! :) 

Päälle laitoin marsipaania, koristeet on marsipaania, sokerimassaa sekä kukkiin kokeilin ensimmäistä kertaa vaahtokarkin makuista massaa. En meinannut tulla sujuiksi sen kanssa, tiedä sitten johtuiko massasta vai siitä että on taas hetki kulunut kun kukkia on tehty :D

Kukissa on keskustana Wiltonin keltaista kimallegeeliä ja päällä vähän keltaista kimallesokeria.

Varren tai köynnöksen, mikähän tuo nyt on, tein lasten Panadol-lääkeruiskulla ja toimi tosi hyvin!