Banaanit olivat tummuneet, joten oli hyvä syy leipoa banaanikakkua.

Tämän tein Hellapoliisin ohjeella, mutta ei mielestäni ollut yhtä hyvää kuin aikaisemmin tekemäni -josta en tietenkään muista mistä ohjeen silloin otin...

Samalla kokeilin ekaa kertaa uutta silikonivuokaa, aika kiva käyttää.

Banaanikakku

100 g margariinia

3 dl sokeria

2 munaa

3 dl vehnäjauhoja

1 tl vaniljasokeria

1 tl soodaa

2 banaania (laitoin 4 junior banskua)

0,5 dl kermaa (laitoin Alpro Soya maitoa)

tomusokeria

 

Vatkaa margariini ja sokeri vaahdoksi, lisää munat joukkoon yksitellen hyvin vatkaten. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet sekä soseutettu banaani ja kerma. Sekoita taikina tasaiseksi. Paista 150 asteessa noin tunti. Anna valmiin kakun levätä vuoassa noin kymmenen minuuttia, sen jälkeen kumoa tarjoiluvadille. Siivilöi jäähtyneen kakun pinnalle tomusokeria.